Виноградар з Дніпровщині щороку збирає по 4 тонни врожаю

На Дніпровщині, фермер Олексій Білоцерковець, з села Кринички, вже більш як 10 років вирощує виноград. За один сезон чоловіку вдається зібрати приблизно 4 тонни винограду, пише “Агро-Центр”.

Фермер розповів, що виноградарство потребує чимало зусиль. Щодо сортів винограду, то фермер вважає, що нові сорти та гібриди — не найкращий вибір.

“Гібриди – це дурниця. Я вже стільки пересадив цих заумних сортів, і стільки викорчував… Це дурна робота. Він смачний виноград, але людина, яка займається виноградом знає: китиця в відро не влазить. Китиця набита настільки, що протравити всередині просто неможливо – там вона і псується. Я вважаю найкращі сорти – сортові. “Кодрянка“, “Надежда АЗОС”.

— розповідає пан Білоцерковець

Цього року найбільше гроно заважило 4,5 кілограми. Це був виноград сорту “Софія”.

Прибуткова справа: переселенка з Донецька заснувала ферму та створює нові робочі місця

У саду пана Олексія весь виноград на поливі.

“Я купив великі баки і в них у мене дощова вода. До 10 кубів води дощової збираю. А препарати, щоб прискати виноград краще розводити саме в дощовій воді. Бува змішуєш у дніпровій воді – скипається, робиться “хлоп’ями”, а дощова – все прекрасно”,

— каже виноградар.

Відпочинок у селі: на Рівненщині набирають популярності агросадиби (ФОТО)

Ще одним секретом фермера є сітки над виноградником. За словами чоловіка, під сіткою китиці не горять, вона від пташок і ос допомагає, а головне – захищає від граду. Саме град зводить нанівець багатомісячні труди виноградарів.

“Садив троянди між виноградом, але того раніше не знав, виявляється троянди в Криму садять для того, щоб вони тягнули на себе виноградні “болячки.”

— поділився фермер.

За інформацією Seeds.org

Еко-алкоголь, або як з харчових відходів зробити горілку (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: