Виробництво сільгосппродукції в Україні помітно скоротилося

Державна служба статистики оприлюднила витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-квітні 2020 року.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Таку динаміку можна було б пов’язати з карантинними обмеженнями, які запроваджено через епідемію коронавірусу. Однак спад інвестиційного забезпечення стався ще раніше – у 2019 році. Він є наслідком непослідовної та недосконалої інвестиційної політики держави в аграрній сфері, у якій переважає принцип залишкового виділення бюджетних коштів на інвестиції в сільському господарстві“, – каже завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Інституту аграрної економіки Олександр Захарчук.

Деталі: За даними Держстату, витрати на виробництво продукції сільського господарства на початку року скоротилися на 7% у порівнянні з аналогічним періодом-2019. 

Зокрема, витрати на продукцію рослинного походження зменшилася на 8,4%, на тваринництво – на 5,4%, на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, – на 11,3%.

Ще серйозніші втрати України в обсязі інвестицій в аграрний сектор – на 35% менше, ніж у січні-березні-2019. Це один з найбільших спадів капіталовкладень за останні 5 років після початку війни на сході України і тимчасової втрати територій АР Крим, частини Донецької і Луганської областей

Найбільше зниження обсягів інвестицій в агропромисловій сфері зафіксовано у лісовому господарстві та лісозаготівлі. Тут у порівнянні з першим кварталом-2019 капіталовкладення зменшилися на 67,1% – до 33,5 мільйонів гривень.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Нардепи ухвалили законопроект про національну інвентаризацію лісів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: