Вплив агрегату вертикального обробітку грунту SALFORD INDEPENDENT Series (RTS) на якість ґрунту та врожайність

Вертикальний грунтообробіток — це нова технологія, яка дозволяє боротись з ущільненням ґрунту, не змішуючи земляні слої. Вертикальний обробіток ґрунту дозволяє ефективно зберігати  післяпожнивні рештки. Обробіток відбувається на глибині 7-10 см. При цьому спостерігається руйнація земляної підошви, збереження пожнивних залишків, не порушується мікробіота землі, так як анаеробні та аеробні мікроорганізми залишаються у своєму середовищі.   

За технологією вертикального обробітку землі рослини досягають оптимального водного балансу. Вони отримують більше поживних речовин, а тому мають більш розвинену кореневу систему та міцніші стебла. У ґрунті накопичується волога, яка утримується та живить рослини навіть за умови дефіциту атмосферних опадів.

Усунення проблеми ущільнення ґрунту

У процесі багаторічної оранки полів утворюються шари землі різної щільності, які перешкоджають проникненню повітря і вологи вглиб ґрунту, нормальному розвитку кореневої системи. Через це корені рослин ростуть у боки, обмежується доступ поживних речовин та вологи, а сільськогосподарські рослини стають вразливими до посухи. 

Саме тому з’явилася потреба у нових агрегатах, диски яких би проникали у ґрунт під прямим кутом (від 0 до 6°). Диски культиватора на пружинній підвісці подрібнюють рослинні залишки та створюють ефект відбійного молотка, що, у свою чергу,  дозволяє робити глибокі мікротріщини, розрихлювати землю, не перевертаючи і не порушуючи структуру ґрунту. 

Технологія вертикальної обробки (vertical tillage) — справжня знахідка сучасних аграріїв, яка рятує поля від наслідків ущільнення шарів. Завдяки їй коріння культурних рослин може активно розвиватися вглиб, щоб отримувати більше вологи та поживних речовин. Технологія вертикальної обробки робить посіви більш стресостійкими. Підвищення врожайності досягається за рахунок розвитку кореневої системи. 

Обладнання Salford для вертикальної обробки полів 

Окрім використання якісних турбокультиваторів, для впровадження технології потрібне глибоке розуміння питань обробки землі. Для цього слід ретельно вивчити профіль ґрунту та забезпечити ефективну обробку поля, зберегти пожнивні рештки на поверхні. Так ґрунт досягає оптимального агрофізичного стану. 

В асортименті Salford є обладнання для обробки полів та уникнення ущільнення землі. Технологія вертикальної обробки Verti-Till з агрегатами Salford передбачає роботу на високій швидкості від 16 км/год, а іноді навіть більше 20 км/год. Агрегати вертикальної обробки  Salford RTS утворюють вертикальні розломи та прорізі у ґрунті, завдяки чому значна частина пожнивних рештків залишається на поверхні поля. У результаті волога краще накопичується, поглинається та зберігається у землі. Структура ґрунту залишається однорідною та без твердих прошарків. Все це забезпечує вищу якість сільськогосподарських культур, кращий розвиток та ріст рослин. 

Обрати кращі з доступних українським аграріям вертикальних турбокультиваторів можна у каталозі АІКО. Менеджери компанії допомагають фермерам з вибором агрегатів за характеристиками відносно до потреб сільського господарства.  

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: