Заробили в Польщі – вклали в Україні: на Рівненщині родина відкрила власну ферму

Над створенням власного сімейного бізнесу родина працювала біля трьох місяців. Нині, сім’я має усю необхідну техніку, якою забезпечують і своїх односельчан. Ті теж мають корів та беруть участь в заготівлі молока. Усе для зручностей та розвитку власної ферми.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Деталі: Родина з села Стара Мощаниця, що на Здолбунівщині, нині відома і за межами поселення. Усі члени родини трудяться над спільною справою. Втім, так було не завжди.

Коментар“Коли будували дім, і грошей для цього було потрібно чимало, то частенько їздив чоловік на заробітки. А після зрозуміли- досить! Сім’я має бути разом. Дитина має бачити батька. а батько має бути поряд з дитиною”, – розповідає господиня Пані Наталія.

Саме тоді в родині вирішили відкрити власну справу. А оскільки ті живуть в селі, то й вагань не було, що це має бути ферма.

Коментар: “Ми створили молочну ферму. В нас у власному господарстві чимало корів. Але, за нами потягнулися й односельці. Усе молоко ми скуповували у людей. Збором сировини займається мій чоловік”, – додає господарка.

Аби створити власний бізнес родині довелося зібрати чимало коштів. Здебільшого це були навіть позики. Втім, завдяки такій фермі у селі люди відмовились від продажі власної худоби. Мовляв, тепер тримати корів їм вигідно.

Коментар“Люди відкривають бізнес в селі. А саме, молочну ферму. Усе створюється на великому бажанні. Можливо трішки їм допомагають якісь асоціації. На жаль, кредити людям взяти не вдається. Адже кредитори й розглядати не хочуть подібні пропозиції та заяви. Мовляв, в селі немає надійного забезпечення. Тут не вистачає української техніки”- розповідає Дмитро Соломчук.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/videos/199359324639882/

Народний депутат з Рівненщини зустрівся з мешканцями Старої Мощаниці. На власні очі побачив усі плюси та мінуси родинного бізнесу.

Коментар: “Є чимало позитивних сторін. Люди відмовилися від заробітків. А якщо і їдуть на чужину й працюють там, вкладають гроші у рідну землю. І таким людям ми повинні допомогти. Бо це і є Україна!”– додав нардеп.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Новозеландські фермерки роздяглися для благодійного календаря (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: