Заробляємо на прекрасному: як вирощувати квіти в теплиці?

Важко уявити собі свято без квітів. Квіти супроводжують нас все життя і завжди були символом радості, знаком уваги, поваги, захоплення. Наш клімат не дозволяє вирощувати квіти у відкритому грунті цілий рік, а попит на них ніколи не припиняється. Це дає підстави вважати, що вирощування квітів в теплицях з наступною їх реалізацією буде прибутковим бізнесом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Займатися вирощуванням квітів краще тим, хто отримує задоволення від цього процесу і знає, як це робити.

Щоб почати розвиток бізнесу на вирощуванні квітів в теплицях, перш за все, потрібно знайти ділянку землі, спорудити на ньому теплицю і ранньою весною постаратися виростити в ній свої перші квіти.

Не зайвим буде не зайнятої під теплиці землі розбити ділянку для вирощування квітів, які ростуть у нашому кліматі.

Картинки по запросу "квіти у теплицях"

Фінансові вкладення потрібні для:

  • Споруди теплиці;
  • Придбання садового інвентарю;
  • Закупівлі квіткової розсади, насіння, цибулин;
  • Придбання добрив;
  • Навчання на курсах квітникарів і флористів (за бажанням).

При правильній організації бізнесу та відповідальному підході одна теплиця середнього розміру може принести 2 000 000 прибутку за рік.

Можна вирощувати квіти в якості індивідуального підприємця, а можна скористатися своїм становищем господаря власної присадибної ділянки.

Картинки по запросу "квіти гроші"

Простіше кажучи, якщо ви володієте якимось ділянкою землі і у вас є документи на право володіння ним, ви можете не хвилюватися про сплату податків і не вести бухгалтерію.

Власники особистого присадибного господарства можуть вирощувати квіти на своїй ділянці абсолютно безперешкодно. Правда, виникнуть проблеми з продажем.

Будівництво теплиці

Якщо у вашому розпорядженні немає ділянки землі, доведеться його орендувати і зайнятися зведенням теплиці. Можна впевнено стверджувати, що найкращим вибором буде теплиця-термос.

Її конструкція дозволяє заощаджувати на електро – і теплоенергії і обігрівати теплицю з допомогою сонячного світла. У теплиці-термосі можна вирощувати квіти круглий рік, а це зовсім інший рівень бізнесу порівняно з сезонною торгівлею.

  • Розміри теплиці оптимально – 20 х 5 м;
  • Північна стінка 2,5 м, південна – 1,8;
  • Щоб уберегти ґрунт від промерзання, потрібно встановити неглибокий (70 см) стрічковий фундамент. На фундамент встановлюють каркас з дерев’яного або металевого профілю і закріплюють на ньому полікарбонат.

Покрівля в теплиці односхила, інакше повітря не достатньо прогріється. Розташовувати теплицю треба зі сходу на захід, північна стінка – непрозора з надійних матеріалів. Для створення ефекту термоса шар полікарбонату повинен бути подвійним.

Картинки по запросу "квіти у теплицях"

Обігрівати теплицю можна, встановивши водяну систему опалення та електрокотел. Другий варіант – сонячний колектор на глухій (північної) стінки. Конструкцію сонячного колектора для теплиці ви легко знайдете в інтернеті.

Методи ведення бізнесу залежать від того, які квіти ви зібралися вирощувати. Якщо ви хочете займатися трояндами, зверніться в розплідник, де можна придбати якісний посадковий матеріал. Багато що залежить від якості перших рослин у вашій теплиці, надалі у вас з’являться свої насіння, цибулини і т. п.

Реалізація

Можна збувати квіти різними способами, але при цьому завжди потрібно орієнтуватися в цінах на ринку і пам’ятати, що квіти потрібно продати якомога швидше. Організувати продаж можна через:

Квітковий павільйон. Ви можете відкрити свою торгівлю і тоді вам доведеться вирощувати кілька видів квітів і самостійно продавати їх. Втім, можна докуповувати квіти в інших квітникарів.

Продаж оптом. Найпростіший спосіб – збувати квіти реалізаторам. Але при такому способі ви втрачаєте гроші.

Якщо ви вирішили займатися бізнесом з розмахом, відкривайте свій салон, найміть флориста і створюйте квіткові шедеври для самих вимогливих покупців. Маючи в штаті флориста, ви зможете займатися прикрашанням залів, весіль, різних заходів. Цей метод вимагає серйозних фінансових вкладень, але й прибуток буде неабиякою. Попит на такі послуги збільшується з кожним днем.

Джерело: Бізнес Світ

Читайте також: Стало відомо, яка середня зарплата українських фермерів


Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: