Завод на Закарпатті виготовляє старовинний напій – палинку

На “Перша Закарпатська Палинчарня” виготовляють брендові міцні алкогольні напої із натуральних дистилятів. У виробництві використовують фрукти місцевого походження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Перша Закарпатська Палинчарня” виготовляє унікальний колоритний продукт. Це справжня візитівка Закарпаття. Такі місцеві продукти, як наша палинка, цукерки та інші, мають бути доступні: продаватися в супермаркетах, на заправках, в дьюті-фрі. Ми готові сприяти виробникам унікального локального продукту“, – заявили у Закарпатській ОДА.

Деталі: Директор товариства Віктор Феєр розказав, що у квітні 2018 року виробнича лабораторія підприємства успішно пройшла атестацію та отримала Свідоцтво про відповідність вимогам ДСТУ.

Палинка – фруктова горілка в Угорщині та Трансільванії. Готується з різних фруктів і і ягід (подібно до ракії) – винограду, груші, абрикоси, сливи, яблук. Але палинка, під назвою, паленка, запіканка, широко виготовлялася і в Україні у період 15-18 століть. Вона була дуже поширеним не міцним алкогольним напоєм, який виготовлявся з місцевих фруктів, переважно слив.

Джерело: сайт Agro-business

Читайте також: Зі стебел помідорів почали виготовляти екологічне пакування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: