Завод на Закарпатті виготовляє старовинний напій – палинку
На “Перша Закарпатська Палинчарня” виготовляють брендові міцні алкогольні напої із натуральних дистилятів. У виробництві використовують фрукти місцевого походження.
Детальніше про це розповідає Час-Дій.
Коментар: “Перша Закарпатська Палинчарня” виготовляє унікальний колоритний продукт. Це справжня візитівка Закарпаття. Такі місцеві продукти, як наша палинка, цукерки та інші, мають бути доступні: продаватися в супермаркетах, на заправках, в дьюті-фрі. Ми готові сприяти виробникам унікального локального продукту“, – заявили у Закарпатській ОДА.
Деталі: Директор товариства Віктор Феєр розказав, що у квітні 2018 року виробнича лабораторія підприємства успішно пройшла атестацію та отримала Свідоцтво про відповідність вимогам ДСТУ.
Палинка – фруктова горілка в Угорщині та Трансільванії. Готується з різних фруктів і і ягід (подібно до ракії) – винограду, груші, абрикоси, сливи, яблук. Але палинка, під назвою, паленка, запіканка, широко виготовлялася і в Україні у період 15-18 століть. Вона була дуже поширеним не міцним алкогольним напоєм, який виготовлявся з місцевих фруктів, переважно слив.
Джерело: сайт Agro-business
Читайте також: Зі стебел помідорів почали виготовляти екологічне пакування
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: