Чи шкідливо їсти кислі цукерки

Біологи припускають, що любов до кислих продуктів сучасному людству дісталася від наших предків. Стародавніх риб — вловлювати перетворення кислотності води, що потім перейшло до людей. Брак вітаміну С, який самостійно не виробляється. Кислота знищує шкідливі бактерії та активізує розумову діяльність.

Як безпечно їсти кисле

Асоціація дантистів штату Міннесота рекомендує спеціальні правила вживання кислих цукерок, щоб не завдати шкоди зубній емалі. Необхідно поєднати корисне — активізацію мозкової діяльності та негатив — вплив кислоти. Наприклад, перед тим, як ввести в казино Elslots промокод, бажано з’їсти кислий льодяник, щоб зрозуміти, що буквено-цифрова комбінація допоможе підвищити шанси на виграш, а потім зробити деяку перерву в поїданні несолодких цукерок. По суті, така їжа не знижує поріг pH крові, внутрішніх органів, лише змінює на деякий час кислотність слини.

Також для зниження ризиків пошкодження зубного покриву пропонується таке:

  • після кислого мармеладу можна випити молока або з’їсти сиру чи просто випити води, щоб нейтралізувати кислоту;
  • використовувати жуйки без цукру;
  • чистити зуби не менш ніж за годину після льодяника, інакше процедура посилить шкідливий вплив;
  • зубна паста має містити фтор, а щітка має бути досить м’якою, щоб не пошкодити покрив.

Зрозуміло, відвідування стоматолога має бути більш-менш регулярним, хоча б раз на 6 місяців. Походи до дантиста допоможуть уникнути поступальних серйозних наслідків.

Як кислі солодощі можуть нашкодити

Головної шкоди кислі драже, мармелад і льодяники завдають ротовій порожнині. Підвищена кислотність вважається мало не ворогом номер один. За висновками американських учених, подібні солодощі мають рівень кислотності, що змінюється від 1,7 аж до 2,9 pH. Показник далеко перебуває від градації звичайної води, що має безпечний коефіцієнт — майже 7 одиниць, а скоріше за все до оцту – 1,9 або шлункової кислоти — трохи більше ніж 1 pH.

Негативний вплив речовини з показником 4,0 pH обертається пошкодженням твердої оболонки зубів — емалі. Тому постійне вживання подібних льодяників і мармеладу без відновлення лужного балансу провокує повільне руйнування зубів.

Також солодощі містять велику кількість цукру, що породжує карієс. Проблема поширюється як на видиму частину емалі, так і невидиму — залишки застряють між зубами, продовжуючи негативний вплив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: