Чим Андроїд кращий за айфон

Широкий асортимент

Варіативність налаштувань

Пам’ять і батарея

Різноманітність додатків

Інтеграція з сервісами

Android чи iPhone — що вибрати? Це питання часто задають собі люди, які бажають купити гарний смартфон. Відповідь не буде однозначною, тому що тут все залежить від індивідуальних потреб, уподобань та навичок користувача. До того ж кожен пристрій має безліч своїх переваг.

Широкий асортимент

У цьому плані Андроїд виразно виграє. Він представлений величезним розмаїттям моделей, оскільки виробляється різними компаніями — Samsung, Xiaomi та іншими. Це означає, що користувачам надається більший вибір як за ціновим діапазоном, так і характеристиками, що дозволяє кожному знайти оптимальний для себе варіант для гри в елслотс, спілкування в соцмережах, перегляду фільмів, роботи і так далі.

За ті гроші, які будуть витрачені на iPhone зі «застарілої» лінійки, можна отримати Android-смартфон із кращими характеристиками — великим екраном, об’ємною батареєю, вдосконаленою камерою тощо. Це з високою конкуренцією серед виробників пристроїв, що стимулює їх пропонувати більше меншу вартість.

Варіативність налаштувань

Ще один аргумент на користь Android. Телефон пропонує широкі можливості настроювання інтерфейсу та функціональності. Користувачі можуть:

  • змінювати головний екран;
  • додавати віджети;
  • встановлювати різні теми та багато іншого.

Android дозволяє використовувати різні кастомізовані оболонки та модифіковані версії операційної системи, наприклад, MIUI від Xiaomi, OxygenOS від OnePlus, One UI від Samsung та інші. Це розширює можливості користувача для зміни зовнішнього вигляду і функціональності пристрою. Налаштувати девайс під себе не складе труднощів. В айфонах варіативність налаштувань вужча, проте більшості користувачів це не завдає незручностей.

Пам’ять і батарея

Багато пристроїв на Android мають слоти для збільшення пам’яті за допомогою карт microSD, що дозволяє користувачам отримати сховище об’ємом до 1 ТБ і навіть більше. Крім того, деякі моделі оснащуються знімними батареями, що дозволяє легко замінити акумулятор за потреби. Таких можливостей айфон не пропонує.

Різноманітність додатків

Google Play Store надає широкий вибір програм та ігор для Андроїд. App Store у цьому сенсі не відстає: його численні програми відрізняються найвищою якістю. Різниця в тому, що платформа Android відкрита, тоді як Apple — закрита екосистема. Втім, це добре, оскільки практично усуває ризик завантаження некоректного програмного забезпечення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: