Як обрати якісний мультиметр?

Мультиметр – це популярний вимірювальний інструмент, який дуже часто вибирають за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/multimetry/ не лише професіонали, а й домашні майстри. Тому тема вибору якісного обладнання дуже актуальна…. 

Мультиметр – що це і для чого?

Назва цього пристрою тільки на перший погляд здається дуже загадковою. Про принципи його дії та функції ознайомлюють ще в школі на уроках фізики. Це настільки доступний та універсальний прилад, що користуватися ним зможе навіть домогосподарка.

По суті, мультиметр – це інструмент, завданням якого є вимірювання різних фізичних величин, але найчастіше його використовують для об’єктивної оцінки, наприклад, напруги або електричного струму.

Однак у більшості моделей набагато більше корисних функцій. Для роботи з пристроєм вам не потрібні передові технічні знання, достатньо ознайомитися з базовими правилами, вказаними в інструкції. Таким чином, будь-який власник такого інструменту зможе діагностувати відмови багатьох електричних пристроїв принаймні на базовому рівні.

Важливі критерії вибору

 Придбати цей пристрій – завдання не з найпростіших, тим більше, що на ринку є безліч моделей. Відразу потрібно відзначити, що краще не піддаватися на яскравий зовнішній дизайн, оскільки набагато важливіша функціональність. Також варто довіряти перевіреним брендам, які надають на свою продукцію тривалу гарантію та надають сервісне обслуговування.

 Ключовою особливістю мультиметра є зручність використання. Прилад повинен включати 4 основні функції: вимірювання постійного струму, вимірювання постійної напруги, вимірювання опору і перевірка цілісності ланцюга.

 На практиці достатньо мультиметра з допустимою напругою до 1000 В, якщо ви не професійний електрик або ентузіаст. Пам’ятайте про похибку вимірювань, вона не повинна перевищувати 0,5%. Коли справа стосується опору, краще вибрати найширший діапазон можливостей вимірювань, але це завжди пов’язано зі збільшенням витрат на покупку. Верхня межа найчастіше знаходиться в діапазоні 10-20 МОм.

Дуже корисною функцією є звукове продзвонювання, завдяки якому можна легко виявити обрив в електричному ланцюзі. До речі багато бюджетних моделей позбавлені цієї опції, тому іноді варто вибрати інструмент дорожчий, щоб максимально спростити собі перевірку обладнання.

Отже, обирайте інструменти з розумом, щоб бути впевненим у покупці якісного пристрою, який виправдає витрати та ваші очікування.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: