Які десерти можна приготувати з вермішелі

В Україні вермішель кладуть у суп і готують із неї гарнір до м’яса, риби, яєчні. Але в інших країнах на основі тонких ниточок із пшеничного борошна, води та солі роблять смачні десерти. У цій статті описано три найцікавіші рецепти десертів з Індії, Португалії та Туреччини. 

Індійський десерт з вермішелі — Semiya Kesari

Для приготування цієї страви потрібні такі інгредієнти:

  1. вермішель-павутинка;
  2. молоко;
  3. цукор;
  4. вершкове масло;
  5. сіль;
  6. кокосова стружка;
  7. шафран;
  8. родзинки.

Слід влити в миску злегка підігріте молоко та покласти шафран, а потім залишити на 5–7 хвилин настоятися. У цей час слід розтопити вершкове масло, всипати родзинки та обсмажувати його кілька хвилин на невеликому вогні. Після цього треба дістати їх зі сковороди і натомість всипати туди макарони вермішель, а потім обсмажити до золотистого кольору, безперервно помішуючи. Відтак влити до вермішелі молоко з шафраном і перемішати. Після цього додати сіль і прикрутити вогонь до мінімального. Через 7–8 хвилин, коли вермішель буде готова, треба додати в десерт кокосову стружку й цукор, вимкнути вогонь, накрити сковороду кришкою та дати трохи настоятися. Перед подачею вермішель прикрашають родзинками.

Різдвяний португальський рецепт — Алетрія

Список необхідних інгредієнтів:

  1. 100 г тонкої вермішелі;
  2. 1 літр молока;
  3. скибочка апельсина;
  4. скибочка лимона;
  5. паличка кориці;
  6. трохи меленої кориці;
  7. 3 яєчні жовтки;
  8. 150 г білого або коричневого цукру;
  9. дрібка солі.

Треба закип’ятити 850 мл молока, додавши до нього скибочки лимона та апельсина без м’якоті, сіль та паличку кориці. Коли молоко починає закипати, треба всипати вермішель та варити 3–4 хвилини. Потім додати в каструлю цукор і добре перемішати. Коли молоко закипить, зняти його з вогню. У 150 мл холодного молока, що залишилися, додати три яєчні жовтки, збитих виделкою. Знову поставити каструлю з молоком та макаронами на вогонь і влити в неї яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи. Довести до кипіння, розкласти по десертних тарілках і посипати меленою корицею, яку можна купити в маркеті корисних штук Маудау.

Турецький пиріг із вермішелі

Перелік інгредієнтів:

  1. тонка вермішель — 250 г;
  2. несолона моцарела — 250 г;
  3. цукор — 4 ст. л.;
  4. лимонний сік – 1 чайна ложка;
  5. вершкове масло — 100 грамів;
  6. пармезан — 20 грамів.

Для приготування десерту потрібно відварити вермішель у трохи підсоленій воді, а потім охолодити. Поки макаронні вироби остигають, насипати в сотейник цукор і додати 4 столові ложки води. Закип’ятити, влити лимонний сік. Розтопити вершкове масло та змастити ним сковороду. Викласти туди вермішель, зверху посипати моцарелою. Полити розтопленим вершковим маслом і смажити до рум’яної скоринки. Перевернути на інший бік, полити сиропом і смажити ще кілька хвилин. Потім поставити пательню з пирогом у духовку й випікати 2–3 хвилини при 230 °C. Посипати пармезаном і подавати гарячим. Можна прикрасити подрібненими фісташками.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: