Піці тут не місце: що їдять у англійських клубах

За інформацією британської преси, головний тренер “Лестера” Клаудіо Раньєрі заборонив футболістам їсти курячі бургери після матчів і вніс низку інших змін, що стосуються раціону гравців. 

Всім відомо, що футболісти, крім тренувань, дотримуються і дієти, аби привести себе у форму до важливого матчу. А ось які правила харчування дотримуються футболісти англійських клубів.Нагадаємо, що на початку квітня будуть проходити матчі в рамках 31-го туру Англійської Прем’єр-ліги. Прочитати прогнози на ці матчі з вигідними коефіцієнтами від БК можна за посиланням – https://odds.ru/football/forecasts/tournament-angliya-premer-liga/.

ФК “Лестер”: правила “людини-ковбаси”

Минулий сезон “Лестер” почав чудово, але Клаудіо Раньєрі мало не кожну прес-конференцію нарікав на пропущені голи – дев’ять турів поспіль “лисиці” не могли зіграти насухо, але в десятому матчі це нарешті відбулося. За нагороду Раньєрі на свої гроші купив усім гравцям “Лестера” піцу. З того часу це стало традицією для “лис”: матч на нуль – отримай “Маргариту” або “Пепероні”.

Цієї осені Раньєрі зізнався, що традиція залишилася у чемпіонському сезоні. Зараз команді не до всякої смакоти – не вилетіти б із Прем’єр-ліги. Але, якщо вірити Mirror, після матчів деякі футболісти раніше вживали бургери з куркою, що нібито не сподобалося Раньєрі, і він наказав замінити їх на пасту. Сам італієць, щоправда, днями зізнався, що терпіти не може пасту, але заперечувати табу на бургери не став.

Ця заборона викликає когнітивний дисонанс, адже минулого сезону Раньєрі сам порівняв себе зі стравою. Річ у тому, що один заповзятливий лестерський паб на хвилі успіху клубу винайшов новий сорт ковбасок під назвою “Раньєрі” зі смаком кропу, часнику, перцю чилі та “щіпкою Ліги чемпіонів”. Дізнавшись про це, італієць розреготався і назвав себе “людиною-ковбасою”.

ФК “Челсі”: Конте – всім приклад

Коли Антоніо Конте приїхав на базу “Челсі” в Кобхемі і заглянув на кухню, його італійська кулінарна душа випала в осад. Виявляється, раніше футболістам “синіх” було дозволено кетчуп, кисло-солодкий соус і навіть газовані напої – нехай і в невеликих обсягах. Конте весь цей шкідливий набір забракував, як і поїдання піци після матчів – традиція, яку ввів у “Челсі” ще Жозе Моурінью.

Конте завжди уважно ставився до харчування футболістів – за це у командах італійця ще з часів “Барі” відповідає його співвітчизник Тіберіо Анкора. У збірній Італії, наприклад, було заборонено борошняні вироби, чіпси, морозиво та піцу. У “Челсі” дієта така ж строга.

ФК “Манчестер Сіті”: найважливіше – це сніданок!

Пеп Гвардіола, як і Конте, влітку теж перетрусив увесь клубний холодильник. 

Каталонець відправив у сміттєвий бак не одну піцу, але ще й фруктові та цитрусові соки. На думку Гвардіоли, у них міститься надто багато цукру, що впливає на форму гравців – а за зайву вагу тренер штрафує. 

Ще одна важлива частина харчування – повноцінний сніданок. Гвардіола не може за цим встежити, але рекомендує футболістам щільно харчуватися вдома перед тим, як вирушити на тренування. Не можна заїжджати до ресторану швидкого харчування по дорозі на базу та уплітати пару сендвічів за кермом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: