Захист домашньої бездротової мережі від сусідів: первинні налаштування та надійний пароль

Майже у кожної людини до оселі підведено інтернет-кабель, який можна під’єднати до роутера. Останній забезпечує бездротове підключення гаджетів до мережі з будь-якої точки оселі. Але, цю внутрішню мережу потрібно зробити неприступною для сусідів та шахраїв.

Для цього потрібно налаштувати роутер згідно з інструкціями, а також вигадати надійний пароль. І, перш за все, до нього треба під’єднати ноутбук або смартфон. Після внесення необхідних правок, можна буде грати в слоти https://fks-team.net/ без страху, що небажані особи матимуть змогу викрасти гроші або особисті дані. 

Головні заходи безпеки, зміна паролю та строки оновлення захисту

В першу чергу, захищеність домашньої мережі Wi-Fi залежить від надійності пароля. Також, зберегти гарний результат у цьому питанні допоможе періодичне оновлення цього шифру. Важливо дотримуватися й первинних налаштувань:

  • Спершу, треба під’єднатися до роутера та ввести у пошуку браузера спеціальну адресу (наприклад, для TP-Link це 192.168.0.1);
  • Далі, йде процедура зміни логіна та пароля;
  • Після заповнення цих даних, відкриваємо меню “мережа”, обираємо WAN та формат з’єднання PPPoE;
  • У тій самій вкладці можна зберегти дані для входу, які далі можна використовувати для внесення змін.

Тепер, щодо пароля та періодичність його оновлення. Краще за все, вигадати послідовність з 15 значень з малими та великими літерами, цифрами та спеціальними символами. При цьому, змінювати цю послідовність краще раз на пів року, навіть у тому випадку, якщо людина вважає власну мережу захищеною. 

При цьому, гарний шифр не повинен включати особистих даних, на кшталт дати народження. Також, не варто використовувати послідовність від роутера на будь-яких сайтах. А, щоб спростити завдання, можна використати спеціальний генератор паролів та записати отриманий шифр. До речі, зберігати такі дані теж варто у захищеному місці, куди не матимуть доступ сторонні особи. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: