11 місяців тюрми через часник: в Австралії фермерку засудили за імпортований часник

Фермер Летиція Енн Уер, колишній президент Австралійської асоціації часниковою промисловості, імпортувала майже 2200 цибулин часнику зі Сполучених Штатів і Канади, що поставило під загрозу сільськогосподарський сектор Австралії, пише “Агро-Центр” з посиланням на The Guardian.

Часник є потенційним носієм бактерій Xylella fastidiosa, найбільшої загрози для національної біобезпеки рослин.

На фермі в супермаркеті щотижня збирають 36 кілограмів грибів (фото)

Бактерія Xylella fastidiosa може заразити близько 200 видів різних, в тому числі, важливих сільськогосподарських культур, включаючи виноград, соняшник, цитрусові і так далі. Причому, у багатьох рослин хвороба розвивається без явних симптомів, поки в один момент не починає буквально висихати на корені. Xylella fastidiosa стала причиною масової вирубки оливкових гаїв в 2015 році в Італії,  заподіявши величезних економічних збитків. Тому небезпечний патоген знаходиться в центрі уваги всіх фітокарантінних служб.

Ізраїльські агрономи виростили помідори, які не потребують води

Глава Австралійської асоціації імпортувала без відповідних дозволів цибулини американського і канадського часнику 21 раз протягом 18 місяців і навіть дала вказівку постачальникам промаркувати часник як посівний матеріал для городників.

Жінка визнала себе винною минулого тижня по 10 звинуваченням і пішла у відставку з поста президента Австралійської асоціації часниковою промисловості.

“Я вибрала Україну”: швейцарка вже сім років розвиває органічне фермерство в Україні (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: