16 жовтня – Всесвітній день хліба

Свято World Bread Day засноване у 2006 році Міжнародним союзом пекарів-кондитерів. Дата 16 жовтня обрана не випадково – саме у цей день 1945 року була створена Продовольча і сільськогосподарська організація ООН, яка займалася вирішенням проблем у розвитку сільського господарства, пише “Агро-Центр”.

Люди почали випікати хліб близько ще 8000 років тому. Готувався перший хліб з подрібненого борошна, змішаного з водою і випікався на плоскому камені на вогні. Кожен народ має свої традиції випікання головного смаколику. Ми підготували фотодобірку, аби показати як виглядає головний атрибут обіднього столу в різних країнах світу.

Українці називають хліб “святим” в народі ходить приказка “хліб всьому голова”. Без хліба в Україні не обходиться жодна важлива подія. В обрядах та звичаях він символізує життя.

В Україні завжди віддавали перевагу житньому хлібу, а пшеничний випікали на великі свята – Різдво, Пасху, весілля. 

Фокачча – традиційний пісний італійський хліб. Традиційно його змащують оливковою олією і доповнюють базиліком.

Тропічний сад на Миколаївщині: фермер вирощує екзотичні фрукти (фото)

Візитна картка Франції – здобний солодкий хліб на основі пивних дріжджів. Форма нагадує кілька круглих булочок, які сплели воєдино.

В Ізраїлі в суботу подається традиційний плетений яєчний хліб. На смак він злегка підсолоджений. Часто до здоби додають родзинки, кунжут або мак.

Українська курятина завойовує світові ринки

Індійський Naan можна куштувати з різноманітними добавками – від трав до насіння гарбуза і сиру.

Німецький крендель знають в усьому світі. Форма у цього хліба може бути різною, все залежить від фантазії і спритності господині.

В Бразилії маленькі сирні булочки можна знайти в будь який крамниці. Готують їх з маніока або кукурудзяного борошна.

15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: