19 врожаїв на рік: у Пекіні відкрили інноваційну ферму

У Пекіні відкрили гігантську ферму, яка займає 11 тисяч квадратних метрів. За рік на фермі планують вирощувати сотні тонн зелені та овочів, які можна буде придбати в онлайн-магазинах JD.com, пише “Агро-Центр”.

Новітня гідропонна ферма належить китайській корпорації JD.com. Вартість інвестицій у проект оцінюють в $ 3,56 млн. На фермі вже висадили перші рослини: салат-латук і ще п’ять видів зелені.

Стало відомо скільки коштуватиме українцям новорічний стіл (деталі)

Нове віяння моди: фермери почали вирощувати водорості (відео)

Ферма працює за технологією гідропоніки. Рослини не потребують ґрунту і сонячного світла. Їхнє коріння занурюють в розчин поживних речовин, а освітлення регулюють за допомогою світлодіодів різного кольору. Розумні датчики налаштовують температуру і вологість в приміщенні. Перший урожай на фермі дозріє вже через п’ять тижнів, після чого овочі надійдуть в продаж на сайті JD.com. За перший рік роботи компанія розраховує зібрати 19 врожаїв.

Україна без риби: експерти розповіли як воєнний стан вплине на рибальство в Азовському морі

Приклад Китаю показує, що вертикальні ферми є гарним рішенням для країн з високим рівнем забруднення орних земель. Так, в 2014 році на одного китайця доводилося 0,08 гектара ґрунту для засіву. Для порівняння, в Канаді цей показник набагато вищий – 1,29 гектара, а в світі він досягає 0,20.

Боротьба з нелегалами: за українськими фермерами стежитимуть супутники

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: