2 мільйони елітного бурбону пролилися в землю (відео)

Тисячі повних бочок з бурбоном обсягом 2 млн літрів розбилися в результаті обвалення стіни застарілого складу в Бардстаун, штат Кентуккі (США), пише “Агро-Центр”.

На складі зберігалося близько 20 тис. бочок елітного віскі — майже всі вони розбилися або полопалися, а напій пролився в землю.

Агентство з охорони навколишнього середовища побоюється, що алкоголь може просочитися в підземні води й нанести шкоду екології міста.

У Москві з’явилася своя «Львівська майстерня шоколаду» (несправжня)

Менше хліба, більше сухарів: українці щороку купують все менше хліба

“По схилу пагорба стікає потік бурбона і води. Цей потік прямує до прилеглої річки Броуд-Крік, але він практично не несе небезпеки”,

— запевняє Джон Мура, представник Кабінету міністрів енергетики і навколишнього середовища Кентуккі.

Постраждала компанія Barton 1792 Distillery була заснована в 1879 році і є найстарішим діючим лікеро-горілчаним заводом в штаті. За словами представників компанії, руйнування складу і розлив алкоголю не вплинуть на звичайну роботу заводу, і днями лікеро-горілчаний завод знову відкриється для екскурсій.

На питання, наскільки сильно навколо пахло алкоголем, Кевін Грейсон, діючий лейтенант відділу пожежної охорони Бардстауну, відповів:

“Це Бардстаун, він завжди пахне бурбоном”.

Згідно з даними, поширеним у 2017 році Асоціацією дистиляторів Кентуккі, 95% від усього світового обсягу бурбона проводиться в Кентуккі, що в грошовому еквіваленті становить $ 8,5 млрд.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: