“Адаптований до екстремального холоду”: вчені вивели новий сорт картоплі
Сорт картоплі “Печорський” адаптований до холодних температур – дає врожайність та гарантує низькі втрати після збору.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Вчені інституту агробіотехнологій Комі наукового центру у 2021 році отримали нову селекційну лінію картоплі. Сорт називається “Печорський”.
Читайте також: В Україні суттєво подорожчають молочні продукти
Ключова властивість нового сорту – адаптація до умов Півночі. Картопля дає більший урожай, а втрати під час зберігання після збирання становлять лише 2%.
Реєстрація сорту підходить до завершення, визначається регіон для майбутнього вирощування. Саме свідоцтво на селекційну лінію буде за рік-два.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: