Агрономи пояснили, чому потрібно садити перець дуже густо

Чи знаєте ви, що перець любить загущену посадку? По 2 в лунку — це найоптимальніше і правильне рішення. Існує 3 логічні причини, чому перець слід садити густо. Завдяки цьому врожай точно буде на славу, передає ukr.media. 

Причина №1

Це одна з найбільш очевидних причин, чому перець потрібно посадити по 2 на лунку. У цьому випадку хисткі рослини є опорою одна для одної, і навіть сильний вітер їм не страшний! Крім того, коли перець підросте, масивне листя триматиме весь ряд, інформує Ukr.Media.

Причина №2

Завдяки загущеній посадці з’являється тінь. Невелике, але достатнє притінення необхідне плодам! І в середній смузі, і тим більше на півдні перець швидко вигоряє на сонці. У такому разі загущена посадка — справжній порятунок!

Читайте також: Вбивці розсади: агрономи назвали речовини, які не можна додавати у ґрунтосуміш

Причина №3

Ще одна очевидна причина — це зиск. При загущенній посадці використовується менше землі та більше розсади. Відповідно, і врожай зростає! Це особливо важливо для комерційних цілей.

Посадити по 2 перці в лунку — це оптимальний варіант, при якому зручно працювати (підгодовувати, обробляти, збирати плоди). При цьому не страждає кількість та якість урожаю! Спробуйте посадити хоча б одну грядку перцю за таким принципом і ви побачите різницю!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: