Азійський делікатес росте в українських лісах
Звичайна для наших країв папороть є великим делікатесом в країнах Азії. Йдеться про косарі, або корейську папороть.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Якщо говорити про вид – це орляк звичайний. Він поширений в усьому світі крім арктичних районів, степів і пустель. Росте орляк у мішаних лісах, на узліссях, лісових галявинах, у чагарниках. Ця рослина тіньовитривала.
В Україні його можна зустріти практично всюди, однак про те, що це ще й смачна і дуже корисна їжа, знають далеко не всі українці. Водночас у Кореї та на Далекому Сході, папороть – звична їжа.
На смак відварена папороть нагадує спаржу, мигдаль і тосканську чорну капусту разом узяті. А ось смажені пагони мають смак грибів, пише видання.
Збір папороті ведеться з другої половини травня і до середини червня. Збирати потрібно тільки молоді гакоподібні пагони заввишки не більше 35 сантиметрів, які ще не розкрилися. Зібрану рослину протягом 12 годин слід переробити.
Зауважимо, що папороть орляк був одним з основних продуктів харчування корінних американців протягом століть, якщо не тисячоліть, та й японці постійно витрачають свої гроші на покупку цієї папороті і вважають його делікатесом весни.
Джерело: сайт Agro-business
Читайте також: Вчені пропонують “маркувати” фрукти спеціальними бактеріями
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: