Азійський делікатес росте в українських лісах

Звичайна для наших країв папороть є великим делікатесом в країнах Азії. Йдеться про косарі, або корейську папороть.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Якщо говорити про вид – це орляк звичайний. Він поширений в усьому світі крім арктичних районів, степів і пустель. Росте орляк у мішаних лісах, на узліссях, лісових галявинах, у чагарниках. Ця рослина тіньовитривала.

В Україні його можна зустріти практично всюди, однак про те, що це ще й смачна і дуже корисна їжа, знають далеко не всі українці. Водночас у Кореї та на Далекому Сході, папороть – звична їжа.

На смак відварена папороть нагадує спаржу, мигдаль і тосканську чорну капусту разом узяті. А ось смажені пагони мають смак грибів, пише видання.

Збір папороті ведеться з другої половини травня і до середини червня. Збирати потрібно тільки молоді гакоподібні пагони заввишки не більше 35 сантиметрів, які ще не розкрилися. Зібрану рослину протягом 12 годин слід переробити.

Зауважимо, що папороть орляк був одним з основних продуктів харчування корінних американців протягом століть, якщо не тисячоліть, та й японці постійно витрачають свої гроші на покупку цієї папороті і вважають його делікатесом весни.

Джерело: сайт Agro-business

Читайте також: Вчені пропонують “маркувати” фрукти спеціальними бактеріями

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: