Батат або солодка картопля: як садити, щоб зібрати гарний урожай

Батат часто називають “солодкою картоплею”, хоча з нашою картоплею він не має нічого спільного, з точки зору ботаніки, оскільки є ліаною і тому не становить інтересу для колорадських жуків, пише Апостроф.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

У цьому матеріалі ми розповімо, як правильно посадити на городі цей продукт, що набуває все більшої популярності, щоб згодом зібрати чималий урожай.

Батат потребує великої кількості сонячного світла та родючого ґрунту, тому при посадці у землю краще додати компост, щоб коренева система розвивалася швидко.

Якщо картоплю садять бульбами, то батат у такий спосіб виростити в землі не вийде. Саму бульбу потрібно спочатку покласти в тепле місце або у воду загостреним кінцем вниз приблизно на місяць.

Через 30 днів з’являться сходи-черешки. Потрібно прибрати все листя, залишивши тільки коріння, яке можна садити в ґрунт. Коріння утворюється в нього вже через п’ять-шість днів, а далі батат ростиме швидко, накриваючи своїм листям всю площу грядки.

Читайте також: Як виростити пекінську капусту в домашніх умовах: поради для городників

Урожай можна буде збирати через 3-4 місяці після посадки, а зберігати його потрібно як і звичайну картоплю – у сухому прохолодному місці.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: