Боротьба IT-гігантів: Microsoft та Intel вчаться вирощувати огірки (відео)

У Нідерландській провінції Гелдерланд проходить експеримент Autonomous Greenhouse Challenge, присвячений вирощуванню огірків в повністю автоматизованих теплицях. Участь у експерименті приймають такі компанії гіганти як Microsoft, Intel та інші, пише “Агро-Центр”.

Експеримент проходить на території Вагенінгенского університету, в період з вересня по грудень. Усі компанії, які приймають участь займаються вирощуванням огірків. Огірки було обрану для експерименту, через велику кількість підходів до їх вирощування, в тому числі і автоматизованих.

На Луганщині чоловік будує бізнес на виготовлені еко-чіпсів

Українські вчені вивели понад 100 нових сортів картоплі

Участь людей у досліді зведена до мінімуму. Вони заходять до теплиць лише аби зібрати врожай та прибрати зіпсоване листя, якщо таке є. Усі параметри теплиці контролюються повністю штучним інтелектом. Зокрема, алгоритм, аналізуючи дані з датчиків, управляють штучним освітленням, вентиляцією, іригацією, внесенням підгодівлі, температурою та іншими показниками, що впливають на зростання огірків.

“Мова йде не про те, щоб робот міг правильно зрізати огірок і покласти його в пакет. Ідея розумних теплиць полягає в тому, що вони, будучи повністю автономними, повинні самі вирощувати продукти, а не тільки допомагати людям збирати урожай”,

— заявив Девід Валлерштайн, топ-менеджер Tencent.

Даний проект фінансує ініціатива Tencent Exploration Team, яка інвестує в перспективні агропроекти, що працюють над розв’язання глобальних проблем у Вагенінгенскому університеті (Wageningen University & Research, WUR).

Чиї методи вирощування огірків найкращі та найфективніші стане відомо вже в грудні.

На Вінничині готують сир вартістю 1700 євро з молока ослиць (відео)

У фермера протягом життя корова двічі народила трійню (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: