Брат Ілона Маска готує революцію у сільському господарстві

Брат Ілона Маска готує хайтек-революцію у сільському господарстві. Його компанія Square Root популяризує і розробляє нові технології по вирощуванню продуктів харчування в вертикальних фермах, розміщених в контейнерах.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Основна ідея Маска-молодшого полягає у розвитку та просуванні надсучасних контейнерських ферм, в яких можна лише за допомогою води та електроенергії вирощувати органічні овочі, трави та листову зелень.

Площа кожної такої ферми становить 30 кв. м. (13 метрів завдовжки). Усередині розташовані полиці з грядками для вирощування овочів, трав і листової зелені, також резервуари для води, заздалегідь збагаченої добривами. Також в контейнері передбачені сині та рожеві світлодіоди.+

Для прикладу, в такому фургончику можна вирощувати до 50 тис. качанів салату-латуку в рік і отримувати врожай, сумірний з полем площею 0,4 га.

Розробкою контейнерних ферм займається фінська компанія Exsilio Oy. Враховуючи, що для роботи ферми потрібні тільки вода і електроенергія, її можна встановити поруч з рестораном, магазином або неподалік від житлових будинків.

Варто відзначити, що контроль за станом посівів відбувається завдяки спеціальним електронним датчикам, які відправляють зібрану інформацію на блок управління. Це дає можливість не тільки відстежувати всі параметри середовища, а й задавати необхідні. Тут можна створити як тропічний клімат, так і умови північного сходу США.

Кімбал планує розробити цілу інфраструктуру по створенню “справжньої їжі”: центри навчання, просування нової філософії харчування, венчурні програми, спеціальні акселератори.

Він вважає, що його система повністю змінить сільське господарство в світі.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: На Запоріжжі вирощують рідкісні рожеві банани

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: