Бур’ян корисний для здоров’я: як амарант допомагає в боротьбі з холестерином

Амарант є унікальною сільськогосподарською культурою – він поживний, цілющий, економічно вигідний та з необмеженими перспективами та напрямами використання. Амарат отримав популірність не просто так, він є надзвичайно корисним, пише “Агро-Центр”.

За цілющі властивості прадавні індіанці називали амарант “Зерно Бога”. 
На даний момент, в Україні, амарант є однією з найприбутковіших сільськогосподарських культур. Він вирощується переважно у Київській, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.  Наразі ціна на товарне насіння коливається від 20 000 до 30 000 грн за тону. Якщо сільгоспвиробник вирощую органічний амарант, його вартість збільшується на 30-50%.

Українцям не вистачає грошей на м’ясо та овочі (статистика)

Амарант — це “здорове” зерно, що стає все популярнішим з року в рік. Насіння та інші харчові продукти з амаранту сьогодні все частіше зустрічаються в магазинах здорового харчування. з Цього зерна готують: крупу, борошно та олію. Особливістю амаранту є те, що він не містить глютену. Варто відзначити, що через високий вміст білку амарант часто називають “псевдозерном”. І хоча він класифікується як зерно, але в ньому високий вміст білка. Білок — високоякісний.

Однією з найпоширеніших проблем зі здоровям лікарі називають холестерин. Саме холестерин є тією речовиною, яка провокує розвиток різноманітних серцево-судинних захворювань. Його називають ворогом №1 для здоров’я серця і судин.

Стало відомо, в якому місті України найдорожчий борщ

Вчені довели, що амарант має потенціал зниження холестерину. Є докази, що амарант допомагає при профілактиці і лікуванні: цукрового діабету, підвищеного кров’яного тиску, інших проблем з серцево-судинною системою, ожиріння, захворювань шкірного покриву.

Існує досить багато досліджень, в яких вивчався вплив споживання амаранту на рівень холестерину, проте в небагатьох дослідженнях були розглянуті переваги амаранту, що знижують рівень холестерину безпосередньо у людей.При дослідженнях на людях використовувалася амарантова олія. Було встановлено, що при споживанні 18 мл олії амаранту протягом трьох тижнів знижується рівень холестерину ЛПНЩ на цілих 25%, а загальний рівень холестерину — приблизно на 20%.

В Україні змінилися правила забою домашніх тварин

Так, не встановлено, скільки саме амаранту необхідно включати в щоденний раціон, щоб досягти позитивних результатів. Однак дослідження, проведені на людях, довели, що в щоденному раціоні необхідна присутність 18 мл амарантової олії — це столова ложка олії.

Для зниження рівня холестерину, можете сміливо додавати амарант в ваші улюблені хлібці, супи, рагу і гарніри. Крім того, олію амаранту можна використовувати в якості харчової добавки.

Юристи б’ють на сполох: рейдерські захоплення тепер “в законі” (відео)

На Вінничині працює агроном-священик

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: