Через коронавірус фермери з Коста-Ріки знищили вирощені на експорт квіти

Туризм і авіаперевезення – не єдині галузі, які найбільше страждають від пандемії коронавірусу. Також по всьому світу значних збитків зазнає квіткова індустрія.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Фермери з Коста-Ріки, основного постачальника букетів для Канади і США, змушені знищувати свою продукцію.

Через коронавірус і повне припинення авіасполучення костаріканські фермери залишилися без каналів збуту своєї продукції. Тепер їм доводиться знищувати квіти, щоб вони не витягали з грунту поживні речовини даремно. Їх зрізають і відправляють в подрібнювач.

Коментар: “Ми викидаємо не тільки продукцію, але і всю роботу, всі зусилля, які ми вклали у вирощування цих рослин. Ми так довго дбали про них, а тепер знищуємо, це дуже нелегко”, – сказав працівник квіткової ферми Крістіан Кірос.

Коста-Ріка є одним з головних постачальників квітів для США і Канади. За словами фермерів, тільки за останні два місяці збитки галузі склали $10 млн. А якщо взяти до уваги не тільки квіти для зрізання, але і всі інші рослини – то виходить $25 млн.

Коментар: “Березень і квітень – це два найголовніших місяці для експорту квітів у США. Адже в травні там відзначають День матері, і продажі максимальні. Для нас це найгарячіший період”, – сказав власник квіткової ферми Вільям Кірос.

Криза позначилася і на рядових працівників ферми. Кількість робочих годин у них скоротилася вдвічі, а зарплата впала в чотири рази. За їх словами, грошей тепер вистачає тільки на те, щоб купити їжу. І як довго триватиме така ситуація, невідомо.

Джерело: mind

Читайте також: Як ефективно підживити сад, щоб отримати гарний врожай?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: