Через негоду фермери Закарпаття залишились без врожаю

На Закарпатті негода практично повністю знищила урожай тепличних томатів і огірків, а також полуниці. Трагедія розігралася в середині тижня, і затоплена територія постійно збільшувалася, пише “Агро-Центр”, з посиланням на EastFruit.

Зокрема в селі Боржавському, де розташовано безліч плівкових теплиць, паводок затопив сільгоспугіддя і теплиці на приватних подвір’ях. У теплицях вже практично дозріли помідори – їх прибирання фермери збиралися починати в найближчі дні, проте зараз змушені збирати зелені томати, щоб зберегти хоч маленьку частину врожаю.

На Волині з’явився великий фундуковий сад (фото)

За словами агрономів-овочівників, шансів врятувати рослини, які простояли в воді більше доби, практично немає. На жаль, ці рослини могли б давати врожай ще кілька місяців, однак в цьому році багато родин регіону залишиться без звичного високого доходу.

Аналогічні проблеми і у виробників в Іршавському районі Закарпатської області – тут також спостерігається підтоплення сільськогосподарських земель. У багатьох господарствах в авральному порядку йде прибирання суниці садової, оскільки сезон цієї ягоди в цьому регіоні в розпалі. Працівники змушені прибирати суницю, стоячи по щиколотку у воді, що створює величезні незручності і негативно впливає на якість ягоди.

В Житомирській області знаходиться одна з найбільших плантацій лохини у Європі (фото)

Таку суницю доводиться реалізовувати на місці, тому що на тривалі відстані поставляти її не вийде. В результаті суниця садова із Закарпаття вже практично не присутня на оптовому ринку Києва – її замінили постачальники з Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей.

Прибуткова справа: як в Україні заробити на кульбабах?

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: