Через засуху в Аргентині, в Україні піднялися ціни на кукурудзу

Скорочення врожаю кукурудзи в Аргентині призвело до зростання ціни в Україні, пише “Агро-Центр”.

Уже 4 місяці поспіль експерти знижують прогнози врожаю кукурудзи та сої в Аргентині через тривалу посуху, хоча метеорологи й обіцяють в найближчі тижні незначні опади та зниження температури.

Найбільше постраждають посіви кукурудзи, яка дозріває раніше сої. Експерти аргентинського агентства Agripac зменшили прогнози виробництва кукурудзи з 42 до 37 млн тонн, сої з 57 до 47 млн тонн. Агентство Agritrend оцінює врожай кукурудзи в 37,5-38 млн тонн, сої в 47-48 млн тонн.

Скорочення аргентинського врожаю на тлі рекордного обсягу світових пропозицій призвело до зростання цін в Чикаго, а слідом і в Україні. У Чикаго березневі ф’ючерси на кукурудзу зросли до 147 $/тонну, однак подальше зростання обмежує падіння темпів експорту з США і скорочення виробництва етанолу до 1,02 млн барелів/добу.

Основним фактором формування цін на кукурудзу в новому сезоні стане звіт USDA, в якому, ймовірно, буде знижена оцінка посівних площ і врожаю 2018 року. В Україні ціни на кукурудзу ростуть завдяки активному попиту й обмеженій кількості пропозицій від виробників.

Зростання закупівельної ціни на ячмінь на тендері в Саудівській Аравії зміцнив світові ціни на фуражне зерно. В Україні в порту ціни на ячмінь зросли до 175-178 $/тонну, фуражну пшеницю — до 174-175 $/тонну, кукурудзу — до 165-167 $/тонну, хоча деякі трейдери пропонують за поставку в березні-квітні до 171- 172 $/тонну.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: