Чи можна сіяти буряк, якщо випав сніг: тонкощі процедури

Якщо на городі лежить вже сніг, то сіяти буряк досить дивно. Саме до такої думки схиляється більшість людей. Насправді можна отримати зовсім інший досвід. В залежності від кліматичних умов можна сіяти до кінця листопада точно, пише prostoway.

Вибирайте для посіву місця, де перед тим росли гарбузові культури, цибуля, бобові, конюшина. Якщо на грядці росли шпинат, картопля, морква, тоді врожай точно не буде вдалим.

Ґрунт треба підживити доломітовим борошном. Якщо немає, тоді зола теж підійде. Внесіть перегній. Потрібно 3 кг на 1 кв.м. Також знадобляться фосфати. Зверніть увагу, що грядка повинна бути високою.

Читайте також: Що потрібно зробити в саду взимку: розслаблятись ще рано

Висівання можна робити навіть при морозній погоді. Якщо випав сніг, зметіть його з підготовленої грядки та викладіть насіння з інтервалом в 20 см. Вони повинні бути сухими. Не поливайте. Посипте верху сухим ґрунтом, який треба змішати з піском та перепрілим компостом в рівних пропорціях.

Зроблену грядку з насінням потрібно замульчувати. Для цього підійде сухий торф або лапник. Висота шару становить 3 см. А далі вже можна знов закидати все снігом.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: