Чи потрібно поливати орхідею після пересаджування: поради квітникарям

Вередлива красуня та найпопулярніша кімнатна квітка — це орхідея. З нею все навколо стає прекраснішим. Її цвітіння чекає кожен квітникар, пише prostoway. 

В процесі догляду та створення відповідних умов квітка потребує пересаджування. На цьому етапі є певний нюанс, про який потрібно знати. Він стосується поливу.

Експерти з квітникарства розповіли, що треба робити з орхідеєю після пересаджування. Рослина потребує зволоження. Використовуєте ви просто інший горщик чи саджаєте в субстрат, в будь-якому випадку вам потрібно її полити.

Читайте також: Вбивці розсади: агрономи назвали речовини, які не можна додавати у ґрунтосуміш

Причина досить зрозуміла. В нових умовах сухо, а орхідеї потрібна волога. Якщо її не полити, вона просто засохне.

Квітникарі рекомендують в воду додати добриво для орхідеї. Це її підтримає в нових умовах. Зменшить стрес від пересаджування. Добре, якщо підживлення буде з азотом, калієм, магнієм та іншими мінеральними добривами.

Поливати треба відразу після пересаджування. Вода повинна бути кімнатної температури. Поливайте до моменту, щоб субстрат осів разом з рідиною. Тоді вже горщик треба поставити в таз з водою, щоб орхідея всотала стільки води, скільки їй треба. Фінал: після завершення водних процедур рослину треба на 2 тижні поставити в темне місце.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: