Чим краще мульчувати полуницю: поради садівникам

Не всі мульчують полуницю, але це потрібно для того, щоб зберегти її від шкідників, заростання бур’янами, гниття ягід. З чого робити мульчування читайте у подробицях поради городників, пише prostoway.

Фаворитом серед матеріалів для мульчування – солома. Солому без проблем можна придбати, вона гарно пропускає вологу й відбиває сонячне проміння.

Через солому не так сильно випаровується волога із землі. Також цей органічний матеріал захищає ягоди від контакту із землею. Але треба брати тільки суху солому.

Розкладайте її рівномірно навколо полуниці, щоб товщина шару була не менше 15 см, з часом вона осяде. Але восени краще солому зібрати, щоб не розводилися гризуни. Також можна мульчувати грядку полуниці сіном.

Читайте також: Коли садити картоплю у 2024 році: місячний календар і поради щодо посадки

На відміну від соломи у сіні міститься клітковина, завдяки цьому воно розкладається і полуниця отримує корисні речовини, але сіно доведеться часто змінювати, оскільки нижній шар загниватиметься.

Під час загнивання сіна у ґрунті розмножується корисний організм – грибна паличка, вона запобігає виникненню грибкових інфекцій на грядці.

Ще мульчують полуницю бур’янами або газонною травою. Скошена трава довго зберігає вологу на грядці. Але перед укладанням її треба трохи підсушити, щоб не загнивалася.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: