Чим підгодувати виноград навесні, щоб отримати гігантський урожай

Виноград дуже любить підгодівлі і віддячить за них багатим урожаєм, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Перше добриво у виноград варто вносити ранньою весною відразу після танення снігу. Другий і третій раз за рік виноград можна підгодувати після цвітіння і після появи перших ягід. Дуже зручно вносити добриво не на саму ділянку, а в дренажні труби.

Мінеральні підгодівлі

Для швидкого пробудження і раннього плодоношення винограду потрібен азот. Приготуйте для кущів таку цілющу суміш: 2 ст.л. суперфосфату + 1 ч. л. сульфату калію + 1 ст. л. аміачної селітри. Рівномірно розподіліть добриво по ділянці з виноградом, потім полийте ділянку.

Починаючи з третього року життя виноград можна удобрити такою сумішшю: 40 г карбаміду (сечовини) + 40 г суперфосфату + 30 г сульфату натрію + 10 л води. Цим розчином полийте виноград під корінь.

Для позакореневого підживлення, тобто обприскування листя, готують такий склад: 40 г сечовини + 20 г лимонної кислоти + 15 г борної кислоти + 1 г залізного купоросу.

Курячий послід

У курячому посліді багато калію і фосфору, корисних для ягід винограду. Послід дуже корисний для молодих кущів.

Для приготування добрива залийте жменю посліду 20 л води. Залиште розчин на тиждень, щоб послід перебродив. Цим розчином полийте ділянку з виноградом. Удобрювати виноград послідом можна не частіше 1 разу на рік.

Читайте також: У чому замочити насіння перед посадкою: поради дачникам

Другий спосіб підживлення винограду послідом: закопайте по половині відра посліду навколо кожного куща винограду. Потім полийте кожен кущ мінімум 5 відрами води.

Зола

Зола – це природний замінник мінеральних і хімічних добрив. А ще зола відлякує грибок. Для підгодівлі винограду розчиніть 1 кг золи в 3 відрах води. Залиште суміш на 3 дні. Потім розчиніть суміш в ще 10 л води і полийте виноград.

Гній

Свіжий коров’ячий або кінський гній добре живить виноград. Змішайте 1 відро гною і 3 відра води, і залиште на 1-2 тижні настоюватися. Чим тепліше на вулиці, тим швидше дозріє суміш. Суміш розводять водою в співвідношенні 1:5. Під один кущ винограду вносять 2 відра такого добрива.

Органіка

В середині або в наприкінці весни, коли вже з’явиться багато зелені, виноград можна підгодувати настоєм з рослин. Добре підходять для цього рослини коров’як або кропива. Подрібніть листя рослин і залийте 10 л води. Залиште суміш на 3-5 днів, потім полийте виноград під корінь в теплий і сухий день.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: