Чим підживити та полити огірки при посадці в ґрунт

Досвідчені господарі та дачники вже розпланували дати у квітні та травні, коли вони саджатимуть картоплю, а коли сіятимуть огірки. Чим поливати їх після висадки в ґрунт і як правильно вносити добрива, пише theLime.

 УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Після того, як огірки пересадили у відкритий ґрунт, їм необхідно дати 7-10 днів, щоб вони укоренилися. Не варто поспішати з підживленням, якщо щось клали в лунку або закладали в грядку перед посадкою.

Для першого підживлення огірків у 10 л води розчиняємо 20 г аміачної селітри, 10 г сірчанокислого калію та 10 г суперфосфату. Розчин використовуємо для 0,5 л на одну рослину. Підживлення проводимо кореневе.

Замість мінеральних добрив можна використовувати органічні. Для того, щоб наситити ґрунт азотом, вносимо коров’як (1:10) або пташиний послід (1:20). А джерелом калію може стати деревна зола. Розчиняємо 1 л цієї речовини в 10 л води та поливаємо огірки під коріння.

Третій варіант – дріжджове підживлення. Необхідно заздалегідь приготувати простий настій. Наливаємо в банку 2 л теплої води, додаємо сухі дріжджі (30 г), 0,5 склянки цукру чи варення. Ставимо у тепле місце для бродіння на 2-3 дні. Потім розчиняємо склянку настою в 10 л води та підгодовуємо сіянці. Робити це краще у теплу погоду.

Читайте також: Посівний календар на травень 2023: сприятливі дні для висадки

Однак захоплюватися цим добривом не варто. Ґрунт від таких підживлень з часом стає бідним та кислим. Для того, щоб затягнути цей процес, перед застосуванням “гасимо” дріжджі деревною золою.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: