Чим полити цибулю, щоб виросла “розміром з кулак”

Багато дачників вирощують цибулю на своїх ділянках, але тільки одиницям вдається зібрати врожай, що складається з великих цибулин, пише prostowаy

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Досвідчені дачники знають рецепт однієї підгодівлі, яка дозволить кожному городнику досягти хорошого та якісного врожаю цибулі.

Дезінфекція перед посадкою

Це важлива процедура, яка дозволить уникнути неприємних наслідків. Зокрема, гнилі.

Для замочування готують розчин: в 1 л води розчиняють 1 ст. л. солі. У такій воді цибуля лежить 3 години. Після цього посадковий матеріал перекладають у темний розчин марганцівки. Потім промивають у чистій воді.

Цибулева муха

Профілактику появи шкідника починають, коли з’являються перші листочки. Цибулю поливають чистою водою, потім готують розчин. У відрі води розмішують 2 ст. л. нашатирного спирту. на 1 кв. м припадає частина відра.

Наступної доби цибулю знову поливають чистою водою. Через 2 тижні проводять ще один полив.

Для цього у відрі води розводять 1 ст. л. солі. Поливають розчином цибулю, ще через 10 днів обробляють цибулю міцним розчином марганцівки.

Підживлення для великих цибулин

Дріжджовий настій використовують для отримання цибулин розміром із кулак. Готувати його легко: у відрі із теплою водою розмішують 100 г дріжджів. Залишають суміш настоюватись на 2 години. Потім поливають цибулю. Наступного дня цибулю зрошують чистою водою.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: