Чим поливати огірки, щоб був багатий врожай

Сучасні огірки прагнуть підживлення. Добрив зараз теж немало — на будь-який смак та гаманець. Ось тільки ними ще потрібно вміти правильно користуватися та вибрати із довгого списку найбезпечніші. Про це повідомляє GreenPost.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Будь-яке добриво вноситься по вологому ґрунту, тому грядки попередньо потрібно полити.

Сульфат калію

Нічого не може бути простішим, ніж підживити огірки сульфатом калію. Це добриво належить до найдоступніших і найпростіших у застосуванні. Достатньо розвести столову ложку у відрі води та полити кущі під корінь. На кожен кущик огірка достатньо 0,5 л розчину.

Бажано додати на відро води половину столової ложки сечовини. Так, на стадії плодоношення азот у великій кількості не потрібен. Але й повністю виключати його не можна, інакше гудиння не зростатиме і пожухне. А такої кількості сечовини цілком достатньо, щоби компенсувати потреби в азоті.

Періодичність застосування — 1 раз на тиждень.

Трав’яний настій із сульфатом калію

У цьому варіанті настій на траві замінить сечовину як джерело азоту. Приготувати трав’яний настій є з чого — підійде будь-яка трава. А краще бур’яни просто з корінням (повинні ж вони хоч якусь користь принести).

Посудину напихаємо наполовину травою і заливаємо водою. Залишаємо настоюватися в теплому місці тиждень. Настій зливаємо, але в такому вигляді не використовуємо — потрібно розбавити водою 1 до 10.

Виходить, що на 10 л води буде потрібно 1 л зеленого настою та 1 столова ложка сульфату калію.

Підживлювати таким коктейлем огірки слід кожні 10 днів.

Читайте також: На Рівненщині для військових відсудили 740 гектарів землі

Деревна зола

Прекрасна альтернатива сульфату калію — зольний настій. Тільки його обов’язково потрібно доопрацювати. Тому це підживлення умовно безкоштовне. Доведеться купити столовий оцет (9 %).

На відро води йде склянка золи та склянка оцту. Настою потрібно дати постояти кілька годин, розбавити водою в 3 рази і пролити огірки під кущ.

Витрата — 1-2 л залежно від розміру куща. Передозування у цьому випадку не буде.

Монофосфат калію

Це добриво коштує дорожче, але воно дуже економічно витрачається, а результат приголомшливий. Причому монофосфат калію можна застосовувати під час зав’язування плодів на будь-яких овочевих культурах.

Також у відрі води розводимо столову ложку добрива. Власне поливальний розчин готовий. Але для огірків, кабачків, капусти бажано до розчину додати ще ложку аміаку.

Поливаємо по 0,5 л під кожен кущ. Періодичність такого підживлення — раз на півтора тижні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: