Чому лимони злетіли в ціні майже вдвічі?

В Україні, гуртові ціни на лимони у квітні значно зросли у ціні. А саме, порівнюючи з минулим роком більше в два рази.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: “Вартість турецьких лимонів гуртом зараз становить 75-80 грн/кг, вартість іспанських лимонів – 90-95 гривень за кілограм, у порівнянні з минулим роком ціни зросли у 2-2,5 раза. Трейдери прогнозують подальше зростання цін на лимони”, – йдеться в повідомленні.

Експерти відзначають, що крім підвищеного попиту на цитрусові під час пандемії й зниження курсу гривні, важливим фактором ціноутворення є зменшення пропозиції з боку Туреччини – головного постачальника лимонів в Україну.

Коментар: “Це штовхає ціни вгору. У квітні на ринку очікується збільшення пропозиції аргентинських лимонів, але напругу на ринку це не зніме, тому що частка Туреччини в цей період на ринку лимонів в Україні близько 40%”, – сказано в повідомленні.

Також наголошується, що Україна щорічно імпортує понад 50 тис. тонн лимонів, з цього обсягу 35-40 тис. тонн – з Туреччини. У березні експерти EastFruit відзначали ажіотаж на імбир, лимони та часник у зв’язку з поширенням коронавірусу і подальшим карантином в Україні.

Джерело: УНІАН

Читайте також: Через коронавірус фермери з Коста-Ріки знищели вирощені на експорт квіти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: