Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

Смак та характерний запах свіжих томатів – це поєднання цукрів, кислот та летких речовин. 

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ.

Однак якщо зберігати томати неправильно вони можуть втратити свої смакові якості, повідомляє Ukr.Media.

Помідори потрібно зберігати якомога далі від прямих сонячних променів і при кімнатній температурі. Приміщення повинно добре провітрюватися.

При температурі зберігання 20 °C стиглий помідор підсилює вироблення речовин, які відповідають за смак томата і овоч стає ще ароматнішим.

При температурі зберігання 4 °С запашні речовини і речовини, що відповідають за смак, починають руйнуватися. Вся річ у тім, що томати досить ніжні і обмороження знищує їх якості.

Однак це правило не стосується соусів і супів, так як після термічної обробки томатів ні про які летючі запашні речовини мови не йде — їх там немає.

До речі, дослідження показало, що якщо помідор пролежав в холодильнику кілька днів, після його переміщення в кімнатну температуру на добу запашні речовини виникали знову. Так що перед вживанням помідори краще все-таки потримати на столі.

Щоб зберегти томати надовго, купуйте зелені овочі. А також не допускайте порушення оболонки помідора.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: