Чому не можна зловживати авокадо

Авокадо став символом правильного харчування завдяки численним дослідженням, що вказують на його користь для здоров’я.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Авокадо — улюбленець людей, що піклуються про своє здоров’я, який цінується за вміст мононенасичених жирів і інших корисних поживних речовин, які можуть покращити ваше здоров’я. Авокадо — корисне для серця джерело жиру, він не містить холестерину. Авокадо популярне ще й тому, що його дуже легко вписати в ваш раціон.

Мігрень

Авокадо є джерелом амінокислоти тирозину, яка природним чином розщеплюється в організмі на тирамін. Дослідження показують, що тирамін в авокадо може стати причиною головних болів, оскільки він може підвищувати кров’яний тиск.

Подразнення кишечника

Авокадо містить досить багато поживних підсолоджувачів, які зазвичай використовуються в дієтичних напоях, морозиві і жувальних гумках без цукру. Один із них — сорбітол. Цей цукровий спирт входить до групи коротколанцюгових вуглеводів, які не всмоктуються в кров, а потрапляють в кишечник, де ферментуються бактеріями. Тому, якщо ви страждаєте від дискомфорту в животі або здуття, вам варто їсти авокадо в помірних кількостях.

Споживання занадто великої кількості авокадо може викликати загострення СПК (Синдром подразненого кишечника). Сорбітол також діє як природне проносне, тому переїдання авокадо може призвести до потрапляння великої кількості води в товстий кишечник і стимулювати дефекацію.

Алергічні реакції

Лікарі та дієтологи повідомляють, що у деяких людей розвиваються легкі оральні алергічні реакції, такі як відчуття свербіння на губах, в роті та горлі після споживання великої кількості авокадо. І згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Biochemical Society Transactions, у половини людей, які страждають алергією на натуральний латекс, підвищена чутливість до певних рослинних продуктів, включаючи авокадо, банан, помідори, персик і солодкий перець.

Читайте також: Ціни на огірки рекордно зросли

Лікарські взаємодії

За даними Національного інституту здоров’я (NIH), авокадо містить вітамін К, поживну речовину для згортання крові, яка може знизити ефект розріджуючих кров ліків. Це може створити ризик утворення шкідливих тромбів.

Один авокадо містить 42 мікрограми вітаміну К, що еквівалентно 35% денної норми в 120 мікрограмів. Тому варто уникати можливих взаємодій між продуктами і ліками, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж вносити будь-які істотні зміни в свій раціон, особливо якщо ви страждаєте від серцевого захворювання та приймаєте препарати для розрідження крові.

Збільшення ваги

Авокадо дуже калорійне. Хоча для здоров’я щільність поживних речовин більш важлива, ніж кількість калорій, якщо ви намагаєтеся контролювати вагу, вживання надмірної кількості авокадо, більш ніж 1 авокадо в день, може призвести до надлишку енергії, який збільшує жир.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: