Чому троянда не хоче квітнути: можливі причини

Якщо ваша троянда кущиться, але не розквітає, треба визначити причини, а потім докласти всіх зусиль, щоб змусити її цвісти, пише Prosto Way.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Подробиці

Однією з причин, чому троянди не квітнуть може бути важкий ґрунт. Це вибагливі рослини, вони люблять легкі родючі ґрунти. Щоб зробити ґрунт легшим й родючим, треба додати компосту або перегною.

Часто біля щеплених кущиків троянд утворюється коренева поросль. Вона зазвичай дуже колюча й має багато листя. Щоб троянда цвіла, треба регулярно вирізати ці дикі порослі. Якщо ростуть дикі пагони, це означає, що ви неправильно посадили кущ, не заглибивши його на потрібну глибину до 3-5 сантиметрів.

Без правильного щорічного обрізання цвітіння троянд знизиться. Достатньо обмежитися санітарною обрізкою, видаляючи старі й дикі пагони. Обов’язково зрізайте відцвівші сухі квіти.

Читайте також: Як доглядати за жоржинами: поради квітникарів

Також на цвітіння троянд дуже впливає полив. Їх треба поливати не часто, але рясно. Після поливу розпушуйте ґрунт. Підживлюйте троянду готовими комплексними добривами. Якщо квітці не вистачатиме поживних речовин, то вона не зможе цвісти. А при надлишку азотних добрив – рослина кущиться, а квіток немає. Тому варто дотримуватися правил підживлення.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: