Чому жовтіє й сохне туя: основні причини

Туя – невибаглива вічнозелена рослина, яка служить як живоплотом так, так її садять і для озеленення подвір’я. Часто буває, що ці дерева сохнуть і жовтіють. У чому ж причина, читайте у подробицях, пише prostoway.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Є такі сорти туї, які відрізняються від звичайних зелених своїм золотистим забарвленням. Але зараз мова саме про зелені туї, які жовтіють й засихають. Якщо ви помітили, що туя змінила колір на коричневий, то це може бути захисна реакція перед холодами.

Якщо туя росте вже дуже довго, то вона всихає від старості. За такими деревами треба добре доглядати. Вирізайте сухі гілки, підживлюйте дерево.

Ще однією з причин зміни кольору туї може бути неправильна посадка. Це трапляється, коли рослину садять у піщаний ґрунт. Туї люблять легкий родючий ґрунт, в який додають торф та пісок.

Читайте також: Чому помідори треба підв’язувати: поради досвідчених городників

Також на зміну кольору та всихання туї впливають підземні води, які можуть бути близько. Від застою води корені загниваються і хвоя жовтіє й всихає. Якщо туї ростуть близько одна до одної це також впливає на зміну кольору.

Ще одна з причин – грибкові захворювання комахи-шкідники. У такому випаду треба боротися за допомогою інсектицидів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: