“Ці рослини можуть вас убити!”: в Англії є сад з найотруйнішими рослинами світу (відео)

Отруйний сад у Нортумберленді (Англія) має невелику площу, але кожна рослина в ньому може вбити людину або заподіяти їй істотної шкоди. Саме тому сад прозвали найбільш смертоносним у світі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Сад надійно захищений від розсіяних гуляк і закритий великими залізними воротами з промовистим написом: “Ці рослини можуть убити”.

Відвідувачі можуть увійти в сад тільки в супроводі гіда, їм заборонено нюхати, торкатися чи пробувати рослини на смак. Відомі випадки, коли недовірливі туристи нюхали рослини і непритомніли через отруйні випари.

В саду росте близько 100 отруйних, дурманних і наркотичних рослин. Серед них – пекучий борщівник, сині квіти тої, які здавна використовували для отруєння стріл, а також лавр, свіже листя якого містить ціаніди. 

Отруйний сад – дітище Джейн Персі, герцогині Нортумберленд, яка хотіла бути оригінальною на тлі типових садів із квітами. Аристократка не помилилася, і помилуватися небезпечними рослинами регулярно приходять допитливі туристи.

Одна з улюблених рослин герцогині – бругмансія, або ангельські труби. Цей член сімейства пасльонових зростає у дикій природі в Південній Америці. 

Коментар:Вона працює як афродизіак, перш ніж вб’є вас. Вікторіанські леді часто тримали квітку рослини на своїх столах і додавали невелику кількість її пилку собі в чай, щоб спровокувати ЛСД-подібний ефект. Це дивовижний спосіб померти, тому що він абсолютно безболісний“, – каже Персі.

Читайте також: В Англії поліцейські “заарештували” лебедя-хулігана (фото)

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: