Ціни на борошно суттєво зросли

Незважаючи на відносно стабільні ціни на пшеницю та відсутність конкуренції за неї з боку експортерів, багато переробних компаній протягом останніх двох тижнів продовжували підвищувати відпускні ціни на пшеничне борошно. Про це повідомляє “АПК-Інформ“.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У формуванні цін на цю продукцію ключове значення мали високі витрати на енергоносії та логістичний фактор, зокрема збереження дефіциту водіїв і транспорту, обмежені запаси палива та труднощі з їхнім поповненням. 

Борошномели часто не потребували термінового придбання сировини, працюючи на сформованій раніше базі, проте на тлі ймовірності погіршення складнощів із вантажоперевезеннями надалі були змушені вже зараз закладати в ціну на продукцію не лише поточні, а й можливі майбутні додаткові витрати. Попит на борошно залишався досить високим.

Коментар: Оскільки частина борошномельних компаній з об’єктивних причин призупинила виробництво, а з північного, східного та південного регіонів країни активно евакуювали населення, потреба у борошні в центральному та західному суттєво зросла. Також не варто забувати, що практично всі працюючі млини беруть активну участь у наданні гуманітарної допомоги як потерпілому від війни мирному населенню, так і ЗСУ та Теробороні“, — пояснив один із представників переробної галузі центрального регіону.

Станом на 25 березня багато борошномелів озвучують ціни пропозиції на борошно вищого та 1 сорту в межах 12500-13700 та 12100-13300 грн/т EXW відповідно, що на 100-400 грн/т вище за показники двома тижнями раніше.

Фактором, який стримує більш активне зростання цін на борошно, виступають вжиті заходи щодо держрегулювання цін на соціально значущі продукти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: