Ціни на ягоди і фрукти в Україні б’ють історичні рекорди

Несприятливі погодні умови і карантинні обмеження “посприяли” тому, що на початку червня в магазинах і на ринках суттєво зросли ціни на ягоди і фрукти.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Пропозиція сировини для заморозки цього річ, ймовірно, знизиться. Також, за нашими даними, “заморозчики” будуть обережніше підходити до ціноутворення на свіжу полуницю, оскільки на ринку зараз достатньо пропозицій продукції-2019. Та ще й Марокко та Єгипет продають зараз за низькими цінами залишки замороженої ягоди“, – каже директорка з розвитку УПОА Катерина Звєрєва. 

Деталі: Найбільший злет продемонструвала полуниця – гуртові ціни піднялися в середньому в 2,6 раза. А ціни в роздріб у деяких містах України зросли навіть утричі. 

Головна причина – кілька хвиль заморозків і похмура погода у травні. Тому пропозиція полуниці значно знизилася порівняно з показником за аналогічний період минулого року, а ціни, відповідно, стрімко підскочили.

Зниження врожаю та висока ціна на полуниці негативно вплинуть і на експорт з України цієї замороженої ягоди.

Також, серйозне подорожчання (хоч не таке різке, як полуниці) продемонструвала черешня. Тут теж спрацював фактор погоди – велика частина врожаю загинула через заморозки, а пізніше “свою справу” зробили ще й рясні дощі. Тому черешні тепер і гуртовому продажу, і в роздріб дуже мало.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Кабмін виділив 380 млн гривень на розвиток фермерських господарств

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: