Українська малина “провалилася” на європейському ринку

Вартість української малини у 2018 році була рекордно низькою. Це обумовлено декількома факторами: кризою перевиробництва та не достатньою роботою у напрямку експорту свіжої та замороженої малини, пише “Агро-Центр, з посиланням на Еast Fruit.

На ринку України вартість малини була рекордно низькою. Проте навіть це не сприяло розвитку експорту ягоди. Так, у 2018 році експорт малини знизився на 6%, що складає 876 тонн. Вартість експортованої ягоди складає 667 тисяч доларів США. Найбільше нашої малини, вже традиційно, експортували у Польщу. Куплена Польщею малина склала 96% всього експорту. Решту 4% закупила Румунія. Тепла погода цієї осені дозволила експортувати малину навіть у жовтні.

У Індії відомий актор погасив кредити фермерів

Цього річ українські виробники робити найбільшу ставку саме на експорт свіжої малини. Проте, як стверджують експерти EastFruit більшість свіжої малини, експортованої до Польщі була передано на заморозку, а не на свіжий ринок. Тож не зважаючи на всі зусилля українських виробників можна вважати, що експорт свіжої української малини в 2018 році провалилися. на початку сезону перспективи у цього напрямку були дуже привабливими, адже українська ягода цікавила імпортерів з США, Канади і Сінгапуру, а також низки країн Євросоюзу.

Американські фермери показали економний спосіб зберігання зерна (фото)

Економіст інвестиційного відділу FAO Андрій Ярмак зазначив, що експорт свіжої малини може принести краще прибутки, аніж експорт замороженої малини. Проте важливо, що експорт свіжої малини вимагає зовсім інших підходів до виробництва, пакування та особливо до маркетингових зусиль.

Бути чи не бути: в Україні планують відмовитися від використання антибіотиків у тваринництві

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: