Цьогоріч аграрії зберуть рекордний врожай кукурудзи — міністр

Цього року в Україні зберуть рекордний за історичний цикл врожай кукурудзи — 40 млн т. Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час привітання аграріїв із Днем працівників сільського господарства.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Кукурудза — це українська нафта. Це те, що зробить нас енергетично незалежним. В цьому році ми вийдемо на 40 млн тонн кукурудзи. Ми ніколи за свого історичного циклу не мали таких показників“, — зазначив міністр.

Проте, за словами Романа Лещенка, кукурудза в Україні — це сировина. Тому Мінагрополітики розвиватиме глибоку переробку.

Коментар:Наступний етап аграрної політики це глибока переробка ключової культури нашої країни. Це буде і свій газ, і своє паливо, і свої якісні корми, і крохмаль, і глюкоза, і амінокислоти, і десятки інших позицій, які забезпечать Україні додану вартість на десятки мільярдів доларів більше, ніж ми маємо сьогодні“, — додав посадовець.

Він зазначив, що кукурудза в основі наступного етапу розвитку рослинництва Мінагрополітики.

Коментар:Тому стратегія наша підходить до того, що переробка буде звільнена від величезної кількості податків. Вона отримає пільгові умови в режимі “інвестиційних нянь”. І наступні роки ті, хто переробляють, отримають найбільшу підтримку від держави. Сировинного циклу 100 млн ми досягли цього року. Далі максимально створювати додану вартість. І політика 2022 року буде сконцентрована на переробці, на тваринництві і розширенні державної підтримки з точки зору прозорих компенсаційних механізмів“, — підсумував Роман Лещенко.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: