Цьогоріч Україна експортує рекордні 23,5 мільйона тонн пшениці та 32 мільйони тонн кукурудзи — нардеп

Американські експерти з USDA очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 мільйона тонн пшениці. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив член аграрного комітету, нардеп Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Також, у порівнянні з попереднім прогнозом, має зрости й експорт української кукурудзи – до 32 мільйонів тонн.

За його словами, це стало можливим завдяки спільній злагодженій роботі Мінекономіки та Держпродспоживслужби, які працюють над тим, щоб допомогти українським аграріям в експорті зернових.

Коментар:Держпродспоживслужба та Міністерство економіки України разом працюють над механізмом допомоги українським аграріям у безперешкодному, швидкому та безпечному експорті зернових до країн-партнерів. 

Результати вже є – за існуючими прогнозами Україна експортує цього року рекордні 23,5 мільйона тонн пшениці та 32 мільйони тонн кукурудзи”, – розповідає Дмитро Соломчук.

Читайте також: Мінекономіки повідомили про зменшення цін на соняшникову олію

У Держпродспоживслужбі відзвітували, що за перші шість місяців 2021 року міністерство забезпечило фітосанітарний контроль при експорті 18,4 мільйона тонн зернових та олійних культур. У тому числі – 13,5 мільйонів тонн кукурудзи, майже 4 мільйони тонн пшениці, 350 тисяч тонн ячменю та понад 390 тисяч тонн сої.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: