Дешеві аналоги: чим замінити дорогі продукти

Напевно, кожна людина не раз стикалася із ситуацією, коли під рукою немає відповідного інгредієнта або ж він надто дорогий. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Щоб не відмовлятися від приготування страви, можна замінити необхідні дорогі продукти на дешевші аналоги.

Риба і м’ясо. Риба – найдоступніший у гастрономії білок і загалом дуже корисний продукт. Білок, який міститься у рибі, засвоюється організмом більш ніж на 90%. Замість тріски можна взяти минтай, рибу пікша замінить пангасіус, а замість палтуса чудово смакуватиме камбала. Анчоуси ж можна замінити кількою або мойвою.

М’ясо людина почала вживати ще з найдавніших часів, і воно не покидає раціон харчування сучасних людей. М’ясо курки найменш жирне, тому нею можна замінити свинину чи яловичину.

Заправки для страв. Дуже часто для маринування чи приготування соусів використовують вино. Необов’язково для цього купувати найдорожче вино в скляних пляшках, чудово підійде просте вино у пакетах. Якщо для приготування соусу потрібне біле вино, його можна замінити двома ложками цукру із невеликою кількістю оцту.

Для заправки салатів рецепти часто вимагають такі олії як кунжутна, з виноградних кісточок та лляна. Але звичайна соняшникова олія нічим не поступається, у ній також міститься цілий склад корисних речовин і вона дуже ароматна. А коштує набагато дешевше. Якщо у складі соусу є васабі, його можна замінити хроном або гірчицею.

Сир. Моцарелу часто використовують для приготування піци і салатів. Набагато дешевше використовувати замість неї адигейський сир або сулугуні. Пармезан можна замінити дешевшими сортами твердих сирів, але при цьому смак трішки зміниться.

Овочі, фрукти і зелень. Часто стикаємось із проблемою відсутності в наших супермаркетах тих чи інших овочів або зелені. Отже, каперси можна замінити квашеними огірками або оливками, свіжий ананас – на консервований, майоран – сушеним орегано. 

Найдорожчу у світі спецію шафран можна замінити поєднанням куркуми і червоного перцю.

Цибулю-порей, яку не завжди можна знайти у овочевому відділі супермаркету, замінить звичайна ріпчаста цибуля. Папайю можна замінити динею, а лайм – лимоном.

Інгредієнти для десертів. Сир маскарпоне – основу для десерту тірамісу – можна замінити дуже жирною сметаною, сирною масою або ж вершковим пудингом. За смаком буде відрізнятись, але десерт вийде однаково смачним. 

Якщо не можете знайти ванільний екстракт, його можна замінити ванільним цукром. Кокосове молоко часто використовується для приготування коктейлів і десертів. Його можна замінити вершками або звичайним коров’ячим молоком, додавши трішки кокосової стружки для аромату. Кленовий сироп гідно замінить мед або сироп із коричневого цукру.

Джерело: сайт Jisty

Читайте також: “Страуси менш вибагливі ніж поросята”: фермер заробляє по 2 тис грн в день на одній страусиній фермі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: