Дієтична пшениця: вчені працюють над новим сортом злакових
Селекціонери з Всеросійського інституту генетичних ресурсів рослин імені М. І. Вавилова працюють над виведенням нових сортів пшениці та вівса з підвищеним вмістом антиоксидантів, пише “Агро-Центр”.
Вчені Всеросійського інституту генетичних ресурсів рослин імені М. І. Вавилова (ВІР, Санкт-Петербург) вивели дієтичний сорт пшениці, яка могла б використовуватися в їжі для діабетиків.
На Тернопільщині швейцарка заснувала органічну ферму (відео)
“У нас ведеться робота з Національним центром зерна ім. П. П. Лук’яненко (Краснодар): виведений спільний сорт полби. Вона відрізняється від тієї, з якої роблять хліб або макарони. Це пшениця з особливим біохімічним складом підходить для приготування корисних дієтичних каш, тобто це сорт для дієтичного харчування, в тому числі для діабетиків”,
— зазначила т.в.о. директора інституту Олена Хлесткіна.
За її словами, спільно з медиками також ведуться роботи по створенню нових сортів пшениці і вівса з підвищеним вмістом антиоксидантів. У найближчі кілька років нові види планується передати на держсортовипробування.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: