Дієтологи розповіли про користь і шкоду соняшникового насіння

Якщо вживати насіння в розумних кількостях, цей продукт буде дуже корисний для здоров’я. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр

За словами дієтологів, денна норма соняшникового насіння повинна становити не більше 50 грамів. Саме така кількість насіння дозволяє забезпечити організм денною нормою вітаміну Е, який покращує серцеву діяльність.

Соняшникове насіння є унікальним продуктом, який допомагає знизити рівень холестерину і попередити розвиток захворювань серця. Вживання насіння допомагає заспокоїтися, позбутися головного болю і втоми, зняти м’язовий біль. 

У період карантину вживання насіння особливо корисно, оскільки воно є джерелом вітаміну D. Однак експерти попереджають – надмірне захоплення може призвести до ожиріння. Справа в тому, що упаковка насіння вагою 300 грамів містить денну норму калорій для дорослої людини. Багато людей настільки захоплюються насінням, що не помічають, як з’їдають цілу упаковку.

Для дієти цей продукт підійде, але лише в тому випадку, якщо ви будете з’їдати жменю насіння в першій половині дня. Крім того, насіння протипоказані пацієнтам з виразкою шлунка, панкреатитом, колітом і гастритом.

Дієтологи підкреслили, що надмірне захоплення насінням може спровокувати загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.

Джерело: сайт Rusjev

Читайте також: Під Києвом знайшли місце для нового заповідника

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: