До 300 грамів ягід з куща: фермер виростив унікальний врожай суницеполуниці

Фермер з Бессарабії Дмитро Євдокимов цьогоріч отримав щедрий урожай гібрида суниці садової (полуниці) та суниці лісової – “суницеполуниці” сорту Купчиха.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Як зазначає Дмитро Євдокимов, гібрид взяв від двох ягід все найкраще: крупноплідність суниці садової і смак та аромат справжньої суниці лісової.

Коментар:Суницеполуниці з’явилися у мене ще 3 роки тому. Я придбав близько 30-ти вкорінених кущів, і розсадив на грядці. Минулі два роки, на жаль, принесли досить мало ягід, тому були сумніви, що в цьому році вона зможе здивувати“, – розповідає фермер.

За його словами, прохолодна погода навесні звичайно відтягнула сезон дозрівання ягоди.

Комнетар: Та гібрид виявився досить стійким до низьких температур і сирої погоди. Що мене здивувало, так те, що серед інших сортів (вирощуємо також суницю садового сорту Альба і Ельсанта) саме суницеполуниці сорту Купчиха показала найбільш рясний цвіт. Квітконоси міцні, висотою врівень з листям. Урожайність близько 300 грамів з куща“, – розповідає Євдокимов.

За словами фермера, смак незвичайної “суницеполуниці” солодкий, без кислоти. Ягоди темно-червоні, глянцеві, дуже ароматні. М’якоть щільна, в міру соковита. Форма незвичайна, витягнута. Перші ягоди великі, вигадливої форми.

Як зазначає Євдокимов, наразі він продовжує експериментувати і вирощувати незвичайні селекції. За його словами, за подібними гібридами – майбутнє садівництва.

Джерело: сайт Агробізнес.сьогодні

Читайте також: Китайські дизайнери створили рухому бібліотеку-велосипед у вигляді жука (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: