“Дуже вигідна співпраця”: українські аграрії експортують гарбузи до Великої Британії

Аграрії Херсонської обл. експортують гарбузи сорту Хантер до Великої Британії. Така співпраця дуже вигідна для обох країн, адже ціна у 3-5 грн/кг для європейців невелика, а для фермерів України це чудова можливість швидко продати товар і залишитися з хорошим прибутком навіть за умов карантину.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Зазначається, що продукція з Півдня відмінно переносить транспортування, без перешкод проходить усі суворі критерії відбору на кордоні та користується незмінно високим попитом у покупця.

Коментар: Гарбузи цього сорту відрізняються компактними розмірами, мускатно-горіховим смаком й невеликою кількістю насіння всередині плоду“, — розповів Володимир Щиров, головний агроном підприємства “Фаворит”.

Він зазначив, що у 2020 р. у господарстві залучили під посів гарбуза відразу 80 га і не помилилися, адже продукція має відмінний попит не лише в Україні, а й за кордоном. 

Наразі збирають останній урожай гарбузів цього сезону.

Коментар: Обрізаємо гарбузи та складаємо продукцію до контейнерів. Строго стежимо, щоб не було пошкоджень, адже це негативно вплине на транспортування. На цьому наша робота закінчується й продукція потрапляє на сортувальну лінію, де вже автомат відмиє кожен гарбузик від бруду, висушить i розкладе по ящиках“, — розповіла працівниця фермерського господарства.

Цікаво, що швидкість сортування вельми висока — чотири гарбузи на секунду, а навантажені машини виїжджають з України до Великобританії практично щодня.

За екологічною чистотою товару та відсутністю всередині плодів нітратів стежать фахівці відповідних служб.

Гарбузи, які відправлять на експорт у Велику Британію, сертифіковані й регулярно проходять лабораторний фітосанітарний аналіз на предмет безпеки для споживача.

Джерело: сайт Куркуль

Читайте також: Гуцульську бриндзю можуть занести до списку ЮНЕСКО

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: