“Два яблучка на одному дереві”: на Херсонщині розростається “диво-сад”

Агрофірма “Дніпро”, що у селі Азовське Генічеського району вперше збирала врожай дорогоцінних яблук: ГолденРед ДжонаПринц і Чемпіон. Саджанці придбали торік за кордоном, польському розпліднику Сулек. Сьогодні сад займає площу дванадцять гектарів, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Новий День”.

“Зазвичай, від першого врожаю відмовляються, ще й цвіт обривають — нехай деревце зміцніє. Але ми все ж вирішили залишити на них по два яблука, аби подивитися, якими вони будуть. Очікування виправдалися повністю: плоди отримали соковиті та солодкі, завбільшки 7—8 сантиметрів у діаметрі. Тож наступного року вже очікуємо по 10 тонн яблук з кожного гектара молодого саду”,

— розповідає директор сільгосппідприємства Олександр Кістечок.

На Херсонщині виростили “рекордне” поле перцю

Не дивлячись на ет, що цьогоріч врожай яблук удвічі менший ніж торік, фермери нічого не втратила. Вартість яблук зросла до 10 гривень за кілограм, а покупці вишиковуються у чергу.

Яблуневий сад тут росте на крапельному зрошенні. Площа досягла вже 260 гектарів. Тут активно впроваджують нові агротехнології та використовують продуктивніші сорти.

Окрім самого саду підприємці пишаються і своїми працівниками. В Азовське на роботу вже зараз возять близько 60 мешканців сусідніх сіл Рівне та Стокопані, селища Рикове. Працівники розповідають, що зарплати на підприємстві гідні — не треба думати про виїзд “за довгим євро” до Польщі, Іспанії чи Італії.

21-річний фермер виростив гігантського гарбуза (відео)

Фермери переконані, що аби отримувати гарний врожай треба тільки не шкодувати зусиль, наполегливо впроваджувати останні досягнення агротехнологій, бути уважним та ласкавим до кожного тендітного деревця. А все інше зробить матінка-природа.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: